Горещи новини

888 фиша и 245 акта съставиха в рамките на специализирана полицейска операция

| 18:32

Общо 8455 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата сочат междинните резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщават от МВР.Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 ч. днес.

​Извършен е контрол на 10 790 водачи и пътници. Съставени са 2175 фиша и 550 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода „линеен контрол“ са проверени 3518 моторни превозни средства и 4366 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 888 фиша и 245 акта. Установени са седем водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и осем – с над 1,2 промила. Петима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от МВР.

Полицейските проверки на водачи на автомобили зачестиха в цялата страна в последните месеци, след редица случаи на катастрофи с жертви, при които беше установена употреба на алкохол и забранени субстанции в кръвта на причинилите произшествията.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!