Горещи новини

Хиляди българи тръгнаха отново на пазар в Одрин

| 9:57

И днес трафикът на ГКПП „Капитан Андреево“ е интензивен, но далеч по-спокоен от вчерашния ден, когато на моменти се образуваха колони от чакащи леки автомобили от над 1 км. Причината за това е не само първият от серията почивни дни, а и фактът, че петък в Турция е пазарен ден, а хиляди българи традиционно се отправят към Одрин, за да пазаруват.По АМ „Марица“ има ремонти и пътуващите трябва да бъдат изключително внимателни, защото последните няколко километра до граничния пункт движението се извършва само в едното платно и с много неравности.

„ОДМВР-Хасково са изкарали всички налични технически средства за контрол на скоростта и ще бъдат насочени към тези участъци, които са уязвими, и настъпват ПТП. Апелирам водачите да спазват ограниченията на скоростта, а също така и да бъдат много внимателни в тези участъци, в които има временна организация на движението, какъвто е случаят с АМ „Марица“ преди ГКПП „Капитан Андреево. На самото КПП се очаква също засилен трафик както от товарни, така и от леки автомобили. Ще бъдат извършени и засилени полицейски проверки в районите около църквите и питейните заведения. Ще се извършват проверки на всички водачи за употреба на алкохол и наркотични и упойващи вещества с цел да запазим живота и здравето на хората и да не допуснем нещастни случаи по време на тези свети празници“, казват от ОДМВР-Хасково.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!