Горещи новини

21 лица са задържани след акция срещу мрежа от педофили

| 11:12

21 лица са задържани за 72 часа в рамките на специализирана операция, по време на която е разбита мрежа от педофили, съобщиха от Софийска районна прокуратура.16 от задържаните са от София, а други 5 – от други области.

На всички задържани е повдигнато обвинение. Издирват се още четирима души. За един от тях има данни, че е напуснал границите на България.

Най-възрастният от задържаните е на 76-години, а най-младият на 22 години.

Мрежата е разбита в рамките на специализирана операция вчера, благодарение на действията на така наречените „ловци на педофили“.

„В средата не септември миналата година СДВР видя информация в няколко сайта, за мъже, които се представяли за ловци на педофили. Те публикували обяви в сайтове за запознанства. Описвали се като непълнолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях. Развивали са дейността си от 2020 година“, посочи административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

По думите й след осъществен контакт на място се появявали „ловците”, които правели записи на тези срещи.

„Благодарение на тях установихме и голяма част от извършителите”, посочи тя.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!