Горещи новини

80 пожарникари и горски работници продължават гасенето на пожара в Рила

| 13:15

Очаква се днес да бъдат доизгасени двата пожара при Илийна река в Рила планина. На мястото и тази сутрин са около 80 пожарникари, горски работници и служители на Парк „Рила“ с две противопожарни коли.

Те трябва да успеят да ликвидират огнищата, където все още гори или тлее, каза за Националното радио началникът на Противопожарната служба в гр. Рила Стефан Тахтаджиийски.

Още снощи  пожарите в местността „Радовица“, обхванали  около 250 дка, и пожарът в местността „Чаушов дол“ – на около 150 дка, на около 1 800 м надморска височина,  бяха локализирани и овладени.

През нощта беше осигурено наблюдение и да не се разгорят отново някои и участъците. Днес екипите са на терена отново. Стефан Тахтаджийски, началник на Противопожарната служба в гр. Рила, посочи:

„Горе са две пожарни и отгоре се гаси. Вътре някои клади пропушват, но вътре, това са сухи, големи трупи, които дъждът трябва да си ги потопи“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!