Горещи новини

80-годишна жена остави под пейка 28 000 лв. и златни накити на ало измамници

-15:08-Razloginfo.com

80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама в Русе, като се е разделила с крупна сума пари, съобщават от полицията.За случая потърпевшата е съобщила на 12 януари във Второ РУ. Жената разказала, че на стационарния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, представила се за дъщеря ѝ и обяснила, че си е счупила крака.

После ѝ се е обадил мъж, който започнал да я заплашва, искайки от нея да предаде всичките си налични пари. Последвал разговор с друг мъж, представил се за главен инспектор от криминална полиция.

Мнимият служител обяснил на жената, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат задържани, тези които я заплашват и обяснил, че тя трябва да съдейства и да даде всичките си парични средства, а след приключване на операцията щели да й ги върнат.

По негово нареждане жената събрала наличните си пари, изтеглила други от банката – общо над 28 000 лева и на няколко пъти ги оставяла под пейка пред дома си, заедно със златни накити.

Сигналът е документиран и по случая е образувано досъдебно производство.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!