Горещи новини

78 хиляди украинци останаха у нас

| 15:24

От началото на войната в Украйна у нас са влезли над 314 000 украински граждани, напусналите са над 235 000. В момента у нас има малко над 78 000 украински граждани. Данните бяха представени от главния секретар на МВР Петър Тодоров.Над 5000 чужденци са преминали през домовете на МВР за настаняване на чужденци, каза Николай Николов – началник на дирекция „Миграция“. Това са хора от Афганистан, Сирия, Мароко, Ирак, Пакистан. На Агенцията по бежанците са предадени над 5000 души.

Незаконно установените от трети страни от началото на година са над 4000 души. Над 120 души вече са върнати в страните, от които са дошли. Част от тях доброволно.

Директорът на „Гранична полиция“ Деян Моллов заяви, че над 40 000 души са опитали да минат незаконно през българската граница от януари до юни. Това увеличение е над шест пъти спрямо същия период на миналата година.

МВР отчита спад в престъпността с 5%, но ръст на катастрофите и загиналите на пътя. Само за май са станали над 590 катастрофи, с 35 загинали и над 700 пострадали. За да бъде преодоляна тази тенденция, МВР изкарва повече сили на пътя. Закупени са и още 200 камери.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!