Горещи новини

Ново оборудване за социалния патронаж в Разлог

-10:04-Razloginfo.com

ОП „Домашен социален патронаж“ в гр. Разлог се сдоби с ново оборудване на стойност 35 800 лв.Това са 2 броя печки с 4 газови горелки и електрическа фурна, изработени от неръждаема стомана; 1 брой печка – електрическа със 6 квадратни плочи; 1 брой електрически хокер с нагревателна плоча Ф400; 1 брой миялна машина за тави касетка 54х66 см. и 1 брой картофобелачка без носеща рама – капацитет 10 кг. на цикъл.

Домашният социален патронаж е алтернативна форма на социална услуга, предлагана в Община Разлог. Тя е свързана с потребностите на хора от общината и е в съответствие с Европейската концепция за децентрализация на социалното обслужване.

Основната цел на проекта е подобряване на материалната база и повишаване качеството на социалната услуга Домашен социален патронаж в Община Разлог чрез модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане.

Подцелите на проекта са:
• Подобряване на производствената среда и технологичния процес за производство на безопасни храни в съответствие с нормативните изисквания чрез модернизация на материалната база;
• Икономия на енергия, чрез закупуване на съвременно енергоспестяващо оборудване;
• Постигане на по-добра рентабилност и ефективност при приготвянето на храната. Създаване на възможности и за намаляване на нейната себестойност;
• Създаване на възможност за увеличаване броя на ползвателите на услугата, чрез повишаване производителността на персонала, работещ в социалния патронаж;
• Осигуряване на по-добри и безопасни условия на труд за персонала, приготвящ храната за потребителите.
В ОП „Домашен социален патронаж“ в гр. Разлог се обслужват 483 потребители от гр. Разлог и близките населени места. Това са възрастни хора и лица с увреждания. На ползвателите на услугите се предлага:
– Приготвяне и доставяне на топла храна – предлага се топъл обяд.
– Административни и здравни услуги – съдействие и снабдяване с необходими помощни средства при инвалидност и тежки заболявания; подаване на необходимите документи за кандидатстване за месечни помощи, за отоплителни материали през зимния период и др.
– Битови услуги със средства на лицето – закупуване на хранителни продукти, хигиенни материали и вещи от първа необходимост, заплащане на топлинна енергия, електроенергия, телефон, вода, данъци и др.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!