Горещи новини

72-годишен пори в насрещното на АМ „Тракия“, полицаи го спряха след 3 км. успоредно шофиране

| 15:40

Полицаи предотвратиха предпоставка за тежък пътен инцидент. Случаят е станал тази сутрин в района на АМ „Тракия“ обслужван от областната дирекция в район Пазарджик.Полицейски автопатрул забелязал в отсрещното платно по посока за Бургас в скоростната лента бързо движещ се автомобил „Фиат“, но в насрещното движение.

Униформените включили светлинната и звукова сигнализация на служебния автомобил и започнали да шофират успоредно с леката кола, като подавали знаци на водача да спре. След близо три километра автомобилът бил спрян, но в скоростната лента на трасето за Бургас.

Двамата униформени за минути преустановили движението на леки и товарни автомобили в платното, за да преместят движещото се насреща возило в безопасната аварийна лента.  Оказало се, че зад волана бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, но към момента живеел в брациговското село Бяга.

Той бил дезориентиран, не могъл да даде смислено обяснения защо управлява колата си в насрещното движение на изключително натоварената автомагистрала „Тракия“.

Водачът е правоспособен, бил тестван с дрегер, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат обратно в къщи.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!