Горещи новини

72-годишен даде 6000 лв. на доктор-менте

| 13:37

Възрастен русенец е поредната жертва на телефонни измамници, съобщават от полицията. 72-годишният мъж бил измамен по класическата схема „помогни за лечение на близък“.По негови данни, в петък сутринта получил обаждане от мъж, който се е представил за лекар от русенска болница и обяснил, че в спешното отделение на медицинското заведение е приета дъщеря му в тежко състояние, след инцидент и тя се нуждае от скъпа ортопедична операция, за да не загуби крака си. Мнимият доктор обяснил, че е необходимо да се заплати сумата от 14 000 лева, но възрастният мъж обяснил, че може да събере само 6 000 лв. Непознатият го уговорил да събере колкото пари може и да ги предаде на човека, който ще изпрати, като уточнил, че това е сина му и той работи в Здравната каса. После го успокоил, че останалите ще може да потърси, събере и да предостави в здравната каса в началото на следващата седмица.

За по-голяма достоверност „докторът“ предложил на потърпевшия да говори с дъщеря си, за да я успокои за предстоящите операции, но го предупредил предварително, че тя говори бавно и провлачено, защото е упоена и е с ударена челюст. Така мъжът чул в слушалката женски глас, който повтарял „Татко, помогни ми!“.

По-късно пред входа на жилището си 72-годишният предал на млад мъж 6-те хиляди лева и потвърдил на „доктора“ за това, а той от своя страна му обещал да го информира след приключване на операциите. Мъжът така и не получил обаждане, а че е измамен разбрал чак след като позвънил на дъщеря си.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, разследва се от криминалистите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!