Горещи новини

7 неща, които никога не трябва да се съхраняват под леглото

-21:21-Razloginfo.com

Случва се у дома да няма място за съхранение, а гардеробите буквално се пръскат от изобилие от дрехи, сувенири и оборудване. Затова домакините често се изкушават да скрият всичко ненужно под леглото. И няма да има повече безпорядък. Чистота и благодат!Но не всичко е толкова прекрасно, колкото изглежда. Последните проучвания показват, че хората, които държат вещи под леглото си, често изпитват депресия и сънуват кошмари през нощта.

Според Фън Шуй тази зона в апартамента е отговорна за психологическото и физическото здраве. Затова трябва да бъде свободна за движението на енергията чи. Хората, които изучават древната култура на даоизма, твърдят, че липсата на чистота лишава човека от жизненост. Съответно, ако има събран боклук под леглото, тогава очевидно лошата енергия ще се събере там.

Вдишването на прах е много вредно за здравето и ние прекарваме половината от живота си в леглата си. Ето защо си струва да поддържате леглото чисто и да не го използвате за съхранение на вещи.

Има легла с вградени чекмеджета, продават се и специални кутии. Съхраняването на нещата по този начин е много по-удобно и хигиенично. Но в никакъв случай не трябва да се пъхат под леглото ето тези предмети.

Повредени или износени дрехи и обувки

Нещата, които вече са били носени, са наситени с енергията на собственика. Особено опасно е, ако дрехите или обувките са били носени, когато човек е изпитвал негативни емоции или е мислил за лоши неща. Такива неща, лежащи под леглото, тровят околната атмосфера. Освен това те все още просто събират прах.

Техника

Да, поставянето на прахосмукачка под леглото е много примамлива идея. Оборудването обаче създава магнитно поле дори когато е изключено. Физически няма да усетите тези вълни, но тялото ви усеща абсолютно всичко, заради което може да имате проблеми със съня и настроението.

Лекарства

Често ви се иска да пъхнете комплекта за първа помощ под леглото, но не трябва да го правите. Езотериците са уверени, че лекарствата излъчват енергията на болестите и ги привличат на фино ниво. Освен това лекарствата могат да излъчват фина специфична миризма и да отделят вредни изпарения. Не е добра идея да складирате лекарства под леглото. Ако не ви трябват, по-добре ги изхвърлете.

Ненужни вещи под леглото

Счупени играчки, ретро дрехи, дрънкулки и всичко, което ви е жал да изхвърлите, никога не трябва да се бута под леглото. Такива планини от боклук имат много негативна енергийна следа, която се разпространява върху спящите хора.

Сувенири, подаръци и други дреболии

Такива малки неща ни дават приятни спомени и топлина, но често няма къде да ги поставим. Затова те мигрират от рафтовете под леглото. Въпреки това, оставайки там, сувенирите започват да излъчват енергията на опустошението и да дърпат собствениците си в миналото. Това може да ви накара да се чувствате уморени и инертни.

Остатъци от строителни материали

Ремонтът приключи, но имате още боя и лепило? Жалко е да ги изхвърлите, но все пак кутиите заемат място и развалят интериора. Не ги бутайте под леглото. Острата миризма от строителни материали може да изтече дори от затворен съд и вдишването на тези изпарения е много вредно за здравето.

Всякакви артикули без опаковка

Ако у дома няма повече място за съхранение, тогава можете да поставите нещата под леглото, но трябва да използвате специални кутии или незабавно да закупите мебели с вградени чекмеджета. Съхраняването на неща без опаковка е много нехигиенично. Освен това затруднява почистването.

Източник: popantofi.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!