Горещи новини

68-годишен мъж от Сандански даде 6 000 лв. на мним полицай

| 16:01

В сутрешните часове на 10.05.2022 г. в РУ-Сандански е получено съобщение от 68-годишен мъж от града, че между 16:30 часа и 19:30 часа на 09.05.2022 г., чрез обаждане на домашния му телефон, непознат за него мъж го е въвел в заблуждение, че е полицейски служител и е поискал неговото съдействие с парична сума за залавянето на телефонни измамници. На пострадалия е нанесена щета на приблизителна стойност около 6 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.ОДМВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на недоверие по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!