Горещи новини

679 400 къса цигари бяха открити в тайник на товарен автомобил на Кулата

-16:16-Razloginfo.com

Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика в Териториална дирекция Митница София съвместно със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ откриха 679 400 къса цигари (33 970 кутии) в тайник на товарен автомобил в района на ГКПП Кулата.На 18.12.2021 г, около 06,50 часа е отклонен за проверка влизащ в страната от Гърция товарен автомобил с полуремарке. Превозното средство с българска регистрация е без товар и е управлявано от гръцки гражданин. При сканиране с мобилен рентген митническите служители установяват аномалия в пода на полуремаркето. При последвалата щателна проверка става ясно, че под подовата плоскост има специално изграден тайник, в който са укрити 3397 стека с цигари без акцизен бандерол. Стойността на контрабандната стока е 176 644 лева. Тютюневите изделия са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство от ГПУ-Петрич.

Подсъдимият Т.-В.Т., водач на товарния автомобил, се призна за виновен за извършеното престъпно деяние. Между него и Районна прокуратура – Благоевград е сключено споразумение, което съдът одобри. С определение на съда му е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ условно с 5-годишен изпитателен срок, което има последиците на влязла в сила присъда.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!