Горещи новини

600 самодейци си направиха „Фолклорна среща“ в Елешница

-16:48-Razloginfo.com

За шеста поредна година в китното село Елешница се събраха самодейни и любителски групи, които се занимават с народни танци и хора, групи за фолклорно пеене и народни оркестри.

Фестивалът „Фолклорна среща“ е с конкурсен характер, той се организира от Кметство Елешница, Народно читалище „Западнородопски лъч – 1906“ – село Елешница, ФТС „Илиопол“ и сдружение „Чакалица – 2004“. Мероприятието се проведе на откритата сцена пред читалището.

Във фестивала взеха участие над 60 колектива с над 600 участници, изучаващи български народни хора и танци, фолклорни певчески дуети, триа, групи и оркестри. Журито се състои от професионалисти в областта на музикално-танцовото изкуство, което оценява всяко изпълнение.На всички танцови, певчески групи и състави ще бъде връчена грамота за участие и клубен подарък. Ще бъдат раздадени предметни награди на най-високо класиралите се участници, съобщи Радио Благоевград.

Източник: regiona.bg

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!