Горещи новини

6 разбити мита за презерватива

-18:27-Razloginfo.com

Много от младите избягват използването на презерватив при полов акт, защото смятат, че той намалява насладата от секса. Други смятат, че именно използването им ги кара да се чувстват спокойни и да се отдадат на момента без притеснения.Статистика сочи, че 62 % от младите не използват презервативи, като това увеличава броя на носителите на различни венерически болести и на жените, направили аборт. Според специалисти в областта, пренебрегването на кондомите е провокирано от множество митове за тях.

Ето и някои от най-разпространените.

Мит 1: По време на полов акт, презервативът може да се изхлузи.

Голяма част от хората смятат, че презервативът ще се изхлузи по време на секс и ще остане във влагалището на жената, а след това, ще трябва да се извърши операция за премахването му.

Истина: Проучвания доказват, че той се изхлузва изключително рядко. Само в 2% от случаите това се случва и причината е неправилно използване. Ако кондомът се изхлузи, партньорът трябва да предупреди половинката си, в случай, че тя иска да вземе контрацептив против бременност максимално бързо. Изваждането му от влагалището е лесно.

Мит 2: Кондомите не предпазват от венерически болести.

Истина: Този вид контрацептив не предпазва на 100% от полови инфекции, но предотвратява пренасянето на гонорея, ХИВ и други полово предавани болести.

Мит 3: Намалява либидото и удоволствието от секса.

Някои двойки неправилно смятат, че употребата на презервативи намалява мъжкото либидо и намалява или пречи на сексуалното удоволствие.

Също така, част от хората са на мнение, че използването им причинява импотентност.

Истина: Няма доказателства, които да сочат, че употребата на презервативи причинява импотентност. Импотентността има много причини, някои от които са физически, а други – емоционални, но самите кондоми не са виновни за това.

Някои мъже, обаче, е възможно да имат проблем с поддържането на ерекция, когато използват презерватив, а други, особено тези в по-напреднала възраст, могат да изпитват същите затруднения, защото кондомът понякога притъпява усещанията по време на секс.

По-голямата лубрикация помага за повишаването на усещането при мъжете. 

Често двойките се оплакват, че презервативът отнема част от удоволствието по време на секс, но много други се научават да се наслаждават на употребата му, защото така могат да се съсредоточат върху самия полов акт, без да се притесняват от нежелана бременност и полово предавани инфекции.

Различните видове презервативи даже могат да увеличат удоволствието, като най-често срещаните са текстуриран или ултра тънък.

Ако във вътрешната част на кондома сложите малко количество лубрикант, както и от външната, то това може да направи усещанията по-силни за мъжете.

Важно! Имайте предвид, че прекаленото голямо количество лубрикант може да спомогне за изхлузването на презерватива. Ако презервативът се използва правилно, той не пречи на сексуалното удоволствие.

Мит 4: Презервативите не са достатъчно ефективни при защита от бременност

Истина: Мъжкият презерватив обхваща по такъв начин пениса, че образува бариера, която предпазва спермата от влагалището, като така предотвратява бременността.

Обикновено е изработен от много тънък лактекс и ефективността му е около 99,85%. Ако не се използва презерватив, когато жената е в овулация, шансът тя да забременее е 99%, според специалистите в областта.

Ако все пак жената забременее, въпреки наличието на кондом, причината може да е в неправилното му съхранение, изтеклия му срок на годност или неправилното му поставяне.

Мит 5: Алергични реакции от презерватива.

Истина: Потребителите се притесняват, че могат да получат алергична реакция от латекса в презерватива, но вече на пазара има и такива, изработени от полиуретан, които са една идея по-скъпи, но също толкова ефективни.

Мит 6: Размерът на кондомите няма значение.

Истина: Когато става въпрос за презервативи, размерът ИМА значение. Избирането на правилен размер е от изключителна важност, тъй като по-малкият размер има голяма вероятност да се скъса, а пък по-големият – да се изхлузи по време на половия акт.

Източник: lifemedia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!