Горещи новини

6 причини да не скачате в леглото още на първата среща

-13:43-Razloginfo.com

Сексуалното привличане е движещата сила за много неща в живота.За мнозина това твърдение ще прозвучи пошло и грешно, но в крайна сметка е… вярно. В живота неведнъж се случва така, че между определени хора възниква единствено (и само) сексуално влечение. Това може да стане повод за едно безгрижно и приятно забавление, макар че по-често не се стига и до там.Понякога у единият човек в такива връзки освен сексуалното привличане се поражда и емоционалната ангажираност. И това нерядко става повод той да предприема такива действия, чрез които да предизвика и другият да задейства чувствата. За съжаление, в повечето случаи нещата не се получават и тактиката на емоционално обвързания не сработва.

Ще си говорим за секса на първа среща.

Ако трябва да обобщаваме, то не малко са сексолозите и психолозите, които ще ви дадат един прост съвет: когато излизате на първа среща с някого, когото харесвате и ви е интересен, тоест към когото изпитвате и чувства, освен сексуално привличане, то опитайте срещата да не завърши със сексуални подвизи.

В това има огромна доза правота и нещата не опират само до себеуважението. Смисълът от такова „въздържание“ е да спечелите от първата среща, като донякъде си гарантирате, че новата връзка има възможност да се развие и да сте заедно с човека, когото харесвате за повече от един ден. Ако просто търсите забавлението и не държите да се впускате в сериозни отношения, тогава е лесно – правете каквото решите и искате. Наистина, буквално може да спите не само с човека, с когото сте излезли на среща, а дори и с бармана/сервитьорката, с първия човек, когото срещнете на улицата.

Тук ще си говорим за онези, които държат да изградят нова връзка и не им е до „секс за една нощ“. Ако ви е нужна мотивация, защо не е добра идея да правите секс на първа среща, прочетете и се запасете с пет основни причини, да не го правите:

Защото очакването е страхотна форма на любовната игра

Сигурно и вие имате личен опит, който да ви подсказва, че са малко нещата, които могат да ви привържат повече към някого. Очакването увеличава любопитството и създава много приятно напрежение между двама души. Защо ни е приятно? Защото по-дългото общуване пали въображението ни и то ни предлага нови идеи какъв секс бихме могли да опитаме с човека, когото харесваме и какво още можем да направим заедно.

Когато се срещаме с някого по няколко различни повода, си осигуряваме възможността да развием и у него заинтересоваността към нас. Не е за пренебрегване и фактът, че може на първата среща да сме били просто прекалено възбудени и да ни хрумне, че тя или той е много секси в дрехите, с които е дошъл. Когато изчакаме и не се впуснем в сексуални забавления още същата вечер, имаме възможност да потвърдим за себе си, че сме сексуално привлечени от този човек, а дори и да увеличим „мерака“ си. Запазваме си и правото да се появим на следващите срещи още по-бляскаво и да направим на другия по-добро впечатление.

Защото създаваме повече сексуално напрежение и интерес у нея/него

Огромна част от хубавите моменти и неща в живота си струват да проявим търпение. Дори обикновената храна може да ни се стори по-вкусна, ако малко потърпим и изчакаме гладът да стане по-осезаем. Е, може и да се нахраним с дюнер или пица на парче от най-близката дюнерджийница/пицария. Същото е и със секса.

Така че, защо да не се поглезите и да отидете на ресторант, вместо да опитате невинаги вкусната храна, която предлагат уличните закусвални, където освен това може и тотално да объркат поръчката ви?

Защото рискуваме да сме си губили времето напразно

Хора сме и едно от най-сложните неща е да разделим емоциите си от първичните пориви на инстинкта и физическата страна на половия акт.

Когато разнищим секса до същината му, се убеждаваме, че това е просто начин да възпроизведем генетичния си код и да осигурим оцеляването на вида ни. Водовъртежът от чувства обаче го превръща във вълнуващо и приятно забавление, а не само в акт за възпроизводство. Така че, онези, които са в състояние да спят без съвестта да ги гризе и да държат емоциите си вън от уравнението, би следвало да се радват на секса, като форма на приятно губене на времето.

Защото, приемате или не това твърдение, сексът на първа среща е точно такова преживяване. Липсата на емоционална връзка няма да превърне ситуацията в естествена или вълнуваща; ще я трансформира в нещо странно и дори нелепо изживяване.

Сексът на първа среща може да се окаже добър, даже най-добрият, който сте правили, и който ще ви кара постоянно да мислите за него. Но може да се окаже и че за партньора/партньорката ви той е бил просто моментно консумиране на удоволствие и нищо повече. А за вас какво следва? За вас остава безутешното преследване на химерата, че може да се получи и още нещо.

Сексът, когато се случва между двама емоционално обвързани души – даже да не са влюбени, а да са просто добри познати – е много по-вълнуващ, непринуден и доставя повече удоволствие, отколкото между двама просто възбудени непознати.

Защото искаме нещо, което всъщност няма да получим

Стар, много стар феномен в човешката психология, описан в безброй книги – всеки желае нещо, което не може има.

Ако искате човека, с когото започвате да се срещате да ви уважава и да гледа на вас като на потенциален партньор, не спете с него на първата среща. Защото, ако още на първата среща сте го/я накарали да ви пожелае неистово, представете си какво огромно желание ще се натрупа след няколко срещи.

Да, всеки в такава ситуация си задава въпроса, ами ако той или тя загуби интерес, защото не сме правили още секс? Отговорът е, че ако той или тя не уважават решението ви и не могат да изтраят, то просто не си е струвало да си губите времето с този човек.

Човекът, който наистина е заинтригуван от вас, ще уважи такова решение и когато дойде подходящият момент, ще ви достави такова сексуално преживяване, което ще си струва цялото чакане. Търпението ще даде и на двамата заслужената награда. Въображението ще ви подскаже кога е настъпил момента, защото след няколко срещи и двамата буквално ще се окажат в плен на онези страсти, които ни карат да късаме дрехи и да се гърчим от удоволствие при всяко докосване.

Изчакването не само засилва у двамата желанието за физическия контакт, но надгражда и уважението и оценката между тях.

Защото сексът на първа среща често е конфузен и нелеп

Няма спор по темата, че понякога сексът е конфузно преживяване. Никой от нас не е перфектен, нито пък всички сме порно звезди и полови атлети (колкото и да ни се иска да сме). А първата среща сама по себе си е повод за притеснения и неудобства.

Първият секс между двама души може да се окаже адски неудобна ситуация, при това толкова некомфортна, че да се чудим как е възможно да сме толкова непохватни и нелепи в действията си. Обикновено са ни нужни няколко „опита“, преди да налучкаме какво и как харесва партньора ни. Сексът на първа среща не предлага възможност да „опитваме“.

Да споменаваме ли, че скачането веднага в леглото може да е рисково от гледна точка на дебнещите „изненади“ под формата на болестите, предавани по полов път? Това е фактор, който винаги трябва да отчитате и да не пренебрегвате. Дайте си малко време, за да проучите тактично човека, с когото се срещате, за да изключите рисковете и за двама ви.

Сексът на първа среща повдига и още по-значимият въпрос: Ще има ли продължение или всичко приключва? Да си извикам ли такси или да чакам, да видя накъде отиват нещата?

Казано с две думи – след секс на първа среща, без да сте изградили някаква що-годе предсказуемост във връзката си, няма да ви даде отговори на такива въпроси, а ще породи терзаеща неувереност, която от своя страна е способна да заличи всякакви положителни ефекти от едно добро сексуално преживяване.

Защото надценяваме ползите от него

Има моменти, когато самите ние се чувстваме съвсем различни, все едно сме абсолютно други хора. Улавяли ли сте се, че докато ходите по улиците се заглеждате в представителите на противоположния пол и се впускате в пошли размисли по техен адрес? За мъжете всяка двойка едри гърди или стегнато дупе, за жените – всеки широкоплещест мачо, се превръщат в обект на фантазия „как, какво и колко пъти“, ако ми падне.

Сексът замъглява преценката ни и ни тласка към необмислени, инстинктивно взети решения.

Даже е по-лошо: страхотният секс може да ни подлъже и да се усещаме влюбени. Да си представим, че все пак решите и правите секс на първа среща. И сексът не се оказва от нелепите и некомфортни преживявания, за които стана дума по-рано; случва се и това, възможно е да се избегне. После какво? После започвате да усещате, че мислите постоянно за този човек, едва се спирате (или не успявате изобщо) да ѝ/му изпращате съобщения, чакате с нетърпение да ви отговорят, искате да сте с нея/него… Обаче, познавате ли наистина този човек?

Сексът може да ви вкара в ситуации, за които по-късно да съжалявате и да се питате „как се набутах тук?“. Защото, сексът освен, че е едно от най-приятните изживявания, с които природата ни е дарила, може да се окаже и сред най-деморализиращите и демотивиращите ни дейности – всичко зависи от това, доколко разумно подхождаме към него.

Като цяло, добра идея е, ако отивайки на първа среща си поставите за цел просто да прекарате добре времето си. Изборът, дали тя ще завърши със секс, пак е изцяло ваша отговорност. Важното е, да сте подготвени да приемете последствията от решенията си.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!