Горещи новини

6 млн. лв. на туроператорите ще бъдат разплатени до средата на март

| 18:42

Ковид кризата засегна най-много туристическия бранш, затова и нашата амбиция е до средата на март да бъде разплатена и новата държавна помощ под формата на преки безвъзмездни средства от 6 млн. лв. за туроператорите, каза в Сандански министърът на туризма Христо Проданов. До момента са изразходвани много мерки в подкрепа на туристическия бизнес, доста са и предвидените, допълни той. Министър Проданов изрази надежда това да е последната ковид вълна, след което пандемията да ни даде възможност да започнем наистина да работим, живеем и пътуваме нормално.Министър Проданов участва в Кръгла маса на тема „Туризъм“, инициирана от кмета на община Сандански Атанас Стоянов и Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, където с местния туристически бизнес дискутираха устойчивото развитие на Дестинация Сандански на туристическата карта на България. Важни въпроси, които се поставиха на срещата бяха развитието и разгръщане на туристическите възможности на град Мелник, програмите за подпомагане на сектора, включване на Дестинация Сандански в новата рекламна стратегия на Дестинация България и създаването на Национална стратегия за ефективно използване на минералната вода.

Според министъра на туризма проведената в Сандански среща постави началото на едно ползотворно сътрудничество между местните и държавни институции, както и туристическия бизнес в региона, което е предпоставка за добро бъдещо партньорство с общините с висок туристически потенциал, каквато e и община Сандански.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!