Горещи новини

6-годишен гений от Берковица стана вицешампион в европейски турнир по шах

-16:15-Razloginfo.com

6-годишният Велислав Захариев от Берковица стана вицешампион на европейското първенството по шах за деца, съобщиха от общината в Берковица.

Турнирът се проведе в град Мюрек, Австрия. Шампионите на отделните страни от ЕС са се състезавали в четири възрастови групи – до 8, до 10, до 12 и до 14 години.Осем от общо девет партии срещу по-големи деца е спечелил малкият Велислав. Така той е заслужил второто място и достойно е представил България.

По повод отличното представяне на Велислав, от община Берковица са го избрали да издигне националния флаг на връх Ком в Стара планина на празника, посветен на 171-та годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов, живял в Берковица през 1877-1879 година.

„Гордеем се, че причината да се развее отново българският трибагреник не само на националния подиум, но и на международния, е точно Вели от Берковица. Пожелаваме му да покори най-високите световни върхове в един шахмата“, съобщават от общината.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!