Горещи новини

5G смартфоните вече доминират в продажбите

| 17:48

Смартфоните с поддръжка на мрежи от пето поколение (5G) поеха лидерството в продажбите за тримесечие, изпреварвайки 4G/LTE устройствата. Това се случва за първи път, според доклад на Counterpoint Technology Market Research.Пробивът на 5G телефоните като най-продавани на пазара отне приблизително три години от представянето на първите потребителски модели за работа с мрежите от пето поколение, отбелязват анализаторите.

През второто тримесечие на тази година, периода април-юни, 5G смартфоните заемат 49,9% от от общия брой мобилни устройства, доставени в световен мащаб. Други 49,7% са клетъчните телефони за 4G/LTE мрежи. Останалите 0,4% се падат на телефоните само с 3G.

5G мрежите се развиват активно в много региони, по-специално в САЩ, Китай и Южна Корея. Нарастващата популярност на 5G услугите е улеснена от появата на все по-голям брой достъпни 5G смартфони, сочи анализът на Counterpoint Research.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!