Горещи новини

50 тона месо без документи откриха в кланица

| 13:46

Около 50 тона месо без документи за произход и без здравна и идентификационна маркировка са открити в кланица край град Левски при проверки преди Великден и Гергьовден. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.Проверяващите са установили и клане на животни без поставени ушни марки и без ветеринарен лекар при приемане на животните и клането. В обекта е констатирано съхранение на месо и субпродукти в нарушение на изискванията на Българската агенция по безопасност на храните.

Предстои издаване на разпореждане за унищожаване на месото с неясен произход, а материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Плевен.

В магазин в Левски са открити около 70 кг месо и субпродукти без документи за произход и без здравна и идентификационна маркировка. За констатираните нарушения е издадена забрана за продажба и разпореждане за унищожаване.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!