Горещи новини

5 неща доказват силния имунитет

-9:40-Razloginfo.com

Хиляди хора правят всичко възможно да засилят имунната си система, тъй като това е основната защита на тялото ни срещу коварни болести, вируси и бактерии. Освен това силният имунитет означава добро здраве и липса на неразположения.В много случаи защитните функции на организма работят оптимално и това може да се разпознае по определени признаци. Ето кои са те:

1. Добро състояние на косата

Преди всичко трябва да оцените състоянието на косата си. Хората със силна имунна система имат гъста, здрава, силна и лъскава коса. Интересен факт е, че мъжете подсъзнателно смятат жените с добре поддържана коса за по-привлекателни. Еволюционно погледнато, това им показва, че жената е здрава и може да ражда здрави бебета.

2. Добро състояние на кожата

Ако имунната ви система работи добре, това ще си личи и по състоянието на кожата ви. Човек със силен имунитет има здрава кожа без склонност към развитие на акне.

3. Липса на усещане за умора

Ако често се чувствате уморени, тогава трябва да приложите мерки за стимулиране на имунната ви система. Но енергичността и добрият тонус говорят за добро състояние на тялото. Проверете дали не страдате от липса на магнезий.

4. Бърз растеж на ноктите

Ако тялото ви получава всички необходими витамини и минерали с храната, то това провокира бързия растеж на нокътната плочка.

5. Добро състояние на устната кухина

Също така силният имунитет може да се определи по състоянието на устната кухина. Според специалистите здравият човек няма сериозни проблеми с устната кухина. Разбира се, при условие, че спазва добра орална и дентална хигиена.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!