Горещи новини

5 излишни части на тялото ни, които може да изчезнат в бъдеще

-9:15-Razloginfo.com

Учените не се съмняват, че можем да очакваме подобни промени и в бъдеще. Това е така, защото все още имаме части на тялото, които не изпълняват никакви съществени функции. По-долу ще намерите примери за това.5 части на тялото ни, които може да изчезнат в бъдеще

Експертите не се съмняват и са съгласни, че все още може да имаме органи и части на тялото, които нямат никаква функция. Нещо повече, някои от тях дори могат да причиняват дискомфорт.

1. Мъдреци

Мъдреците са 8 на брой. Промяната в структурата на челюстта е довела до това, че тези зъби просто вече не пасват, което води до болка и страдания за много хора.

Отстраняването им е една от най-често извършваните процедури от оралните хирурзи. В допълнение към развитието на челюстта, промяната в начина на хранене също е от решаващо значение за мъдреците. Това е така, защото за разлика от нашите предци ние ядем много по-меки и лесни за отхапване храни.

2. Апендикс

Друг пример е апендиксът. Много специалисти смятат, че този орган е напълно безполезен и, подобно на мъдреците, може да причини проблеми. Смята се, че до 10 % от населението е засегнато от него.

3. Зърна при мъжете

Мъжките зърна също са интересен случай. Трудно е да се каже еднозначно за какво са били използвани. Някои хипотези предполагат, че те може да са остатък от времето, когато половете все още не са били диференцирани.
Други теории, включително теорията на Дарвин, предполагат, че може би мъжете, подобно на жените, са били способни да произвеждат мляко и следователно е трябвало да споделят тази дейност с партньорките си.

4. Пръсти на краката

Част от тялото, която също си заслужава да бъде разгледана, са стъпалата ни и по-конкретно пръстите на краката. Много учени обръщат внимание по-специално на малкия пръст на крака. Според тях петият пръст има най-малко важна функция по време на движение и ние не бихме усетили липсата му по никакъв начин.

Струва си също така да се помни, че последният пръст при много хора е неправилно разположен. Това води до множество деформации, които значително намаляват комфорта. Те включват състояния като чукче на пръста, свит пръст или припокриване на пръста.

5. Дълъг мускул на ръката

При някои части на тялото процесът на атрофия вече е започнал. Дългият мускул на дланта е такъв пример. Почти 15 % от населението вече го няма и този брой продължава да се увеличава. Мускулът напомня за времето, когато човекът се е катерил по дърветата.
Днес дланният дълъг мускул отговаря в малка степен за сгъването на ставите на ръката и пръстите и за завъртането на предмишницата. Хората, които го нямат, не изпитват никакъв дискомфорт заради това.

Има още много части на тялото, с които може да се наложи да се сбогуваме. Съдбата на опашката може да бъде споделена от опашната кост, известна още като копче (която всъщност е остатъкът от опашката), както и от мускулите в близост до ушите, привеждащия мускул, третия клепач и пирамидалния мускул.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!