Горещи новини

5 дружини от ЛРС-Разлог разселиха 40 диви заека

-15:19-Razloginfo.com

Пет дружинки от разложкото ловно-рибарско сдружение – Разлог, Бачево, Драглище, Баня и Банско, получиха партиди див заек за разселване в района. Двумесечните зайчета са в много добро състояние и пристигнаха от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ в Луковит. Добрата предварителна организация на ръководството на сдружението по получаването от сборния пункт и тяхното разселване в подходящи местообитания гарантира ефекта от разселването.Радващ е фактът, че дружинките отчитат естествено увеличение на запасите от див заек в дребнодивечовите ловни полета. Специалистът по лова в ЛРС-Разлог Бистра Милушева сподели, че “тази оптимистична тенденция се дължи на факта, че ловците през последните години не планираха излети за отстрел на заек, популацията на лисицата и белката беше намалена като водеща цел в борбата с хищниците през цялата година, както и подобрената хранителна среда с много площи, засети с разнообразни зърнени и фуражни култури”.

Опресняването на кръвта, според специалисти, е предпоставка за по-добра имунна защита от опасни епизиотични заболявания, които са фатални при дивия заек.

Източник: toppresa.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!