Горещи новини

4,8 кг марихуана задържаха митнически служители в международна куриерска пратка от Италия за Гърция

| 15:33

Митнически служители задържаха 4860 гр марихуана, укрита в куриерска пратка, пътуваща от Италия за Гърция.На 19.09.2022 г. митнически служители на отдел „Наркотици, оръжия и прекурсори“ в Централно митническо управление извършват контролни действия в разпределителния център в гр. София на голяма куриерска фирма.

В хода на проверката те селектират транзитно преминаваща куриерска пратка с направление от Италия за Гърция.

Пратката представлява кашон, от който се излъчва специфична остра миризма, характерна за марихуана. При отварянето на кашона митническите служители установяват, че в него има девет термично залепени прозрачни полиетиленови плика, съдържащи суха зелена листна маса, наподобяваща съцветия на марихуана. Общото тегло е 4860 грама, като всеки от деветте пакета тежи по 540 грама. Извършен е полеви наркотест, който е реагирал положително за наличието на канабис.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!