Горещи новини

4700 ученици и студенти зададоха над 500 въпроса в петото издание на програмата #YouthEmpowered

-12:29-Razloginfo.com

98 ментори от Системата на Кока-Кола в България са отделили 627 часа за доброволчество през тази годинаНа над 500 въпроса на младежи са отговорили специалисти от бизнеса и преподаватели, като част от програмата #YouthEmpowered през 2021 г. 98 експерти от Системата на Кока-Кола в България и преподаватели от близо 60 училища споделиха своите знания и експертиза с ученици и студенти от цялата страна. За втора поредна година програмата се проведе в дигитален формат, за да продължи да подкрепя развитието на личностните качества и работоспособността на младите хора.

Тази година общо 4 709 младежи на възраст между 16-26 години бяха обучени в рамките на програмата, а техните ментори отделиха 627 часа, в които споделиха своя опит и тънкостите за развиване на успешна кариера в областите: продажби, финанси, бизнес планиране, управление на проекти и други.

През 2021 г. за пръв път програмата насърчи и създаването на съдържание – от младежи за младежи, с фокус върху личностното развитие. Това се случи в рамките на подкрепения от #YouthEmpowered авторски подкаст на Юлиан Караджов „От А до Я“ – част от младежката медийна платформа Teen Station. Фокусът на епизодите на “От А до Я” e върху личностното развитие, ролята на менторите, които човек среща в живота си, на вътрешната мотивация за учене и развитие и усилията, които допринасят за напредъка на личността.

„Вярваме, че бизнесът има отговорите, които са най-важни за кариерата на младежите и вълнуват тяхното бъдеще. През 2021 г., продължихме да насърчаваме споделянето на опит и скъсяването на дистанцията между образованието и бизнеса, така че да продължим да допринасяме за по-успешния кариерен старт на младежите в страната ни. Гордеем се, че десетки експерти от Системата на Кока-Кола в България се включиха в специализирани семинари, които ще позволят на младите хора гладкото навлизане на пазара на труда след завършване на образованието им, както и успешната им реализация в страната след това“, сподели Жаклин Цочева – директор “Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в Кока-Кола ХБК България.

От създаването си през 2017 г. до днес над 16 000 младежи от цялата страна преминаха през обучения за повишаване на тяхната работоспособност в рамките на програмата #YouthEmpowered. Тя цели да подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна професионална реализация. Програмата се осъществава в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България, „Заедно в час“, SoftUni Digital и Teen Station.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!