Горещи новини

45 души са заловени да шофират след употреба на алкохол и дрога за едно денонощие

| 19:00

25-има души са хванати да карат след приложимост на алкохол през последното денонощие, а други 20 са карали коли под въздействието на опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.При 15 от нарушителите са открити от 0,5 до 1,2 промила алкохол, а при 10 – над 1,2 на 1000. Двама са отказали тест. 9856 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, регистрират още от вътрешното министерство. Извършен е надзор на 13 534 водачи и пасажери.

До момента са формирани 2657 фиша и 869 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!