Горещи новини

43 шофьори са хванати пияни само за денонощие

-18:43-Razloginfo.com

43-ма шофьори са хванати пияни зад волана през последните 24 часа. 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 26 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от МВР, цитирайки междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 099 автомобила са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 411 водачи и пътници. Съставени са 1952 фиша и 559 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозн исредства (МПС) от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2725 МПС и 3065 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 515 фиша и 134 акта. Установени са шестима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама – с над 1,2 промила. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16:00 часа, уточняват от МВР.

По-рано днес от ведомството съобщиха, че при пътни произшествия в България през изминалото денонощие един човек е загинал, а шестима са ранени. На територията на страната са станали шест катастрофи.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!