Горещи новини

400 000 щадящи теста тип близалка купува здравното министерство

-12:19-Razloginfo.com

400 000 щадящи теста тип близалка купува здравното министерство за учениците от 1-и до 4-и клас. Това предвижда обществената поръчка, обявена от ведомството на Стойчо Кацаров. Крайна цена на поръчката няма. Ще я спечели този, който даде най-ниска цена и може да достави количеството до 3 дни след сключването на договора. Оферти се приемаха до 17,30 ч в петък.Тестовете трябва да са с над 90% чувствителност и към датата на доставката да са със срок на годност поне 75% от обявения от производителя. Да са придружени с документ от агенцията по лекарствата, че за тях няма регистрирани данни за инциденти или потенциални инциденти през последните 18 месеца, както и за блокирани или изтеглени от пазара партиди заради безопасността на изделието.

Офертите ще бъдат отворени днес. След като се прецени в какви срокове ще стане доставката, предполагам до 10-ина дни, децата ще могат да се върнат в класните стаи“, каза премиерът Стефан Янев вчера. „Но трябва да завършим целия цикъл, включително прибирането на отпадъка от тези тестове“, уточни той. Янев съобщи, че родителите ще имат право на избор. Тези, които не харесват тестовете, имат право да оставят децата си на онлайн обучение.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!