Горещи новини

4 845 са новите случаи на коронавирус за денонощието у нас. Започва постепенно разхлабване на мерките

| 9:02

4 845 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие при направени 30 634 теста. Положителните проби са близо 16% процента от изследваните.797 са новопостъпилите в болница като общият брой към момента са малко над 5100. 143 души са изгубили битката с болестта, като 91% от тях не са били ваксинирани.

Само пети регион остана в червената зона на картата на България. Останалите са на 2 етап според заетите интензивни легла.

Ако вълната от заразата продължи да спада след месец всички мерки ще бъдат отменени стана ясно от извънреден брифинг в Министерския съвет вчера.

Първата стъпка е още в четвъртък. От 24 февруари клиенти и посетители на заведения, кина, театри, музеи, галерии и други обществени мeста ще могат да влизат без сертификат, след решение на управата на съответния обект. Сертификатът обаче остава задължителен за персонала.

От четвъртък в езиковите школи и центровете за обществена подкрепа ще се допускат по 12 посетители.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!