Горещи новини

4 условия за край на войната в Украйна постави Русия

| 15:50

Москва иска Украйна да прекрати военните си действия, да направи промени в конституцията си, които гарантират неутралитета й, да признае Кримския полуостров за руска територия, а Донецк и Луганск – за независими територии. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред агенция Ройтерс.По думите му Москва е информирала Киев за своята готовност „незабавно“ да прекрати военните действия, ако въпросните искания бъдат изпълнени.

Досега това е най-ясното определяне на условията на Москва за спиране на т. нар. „специална военна операция“, която продължава вече 12-и ден, отбелязва агенцията, цитирана от Нова тв.

Песков заяви, че Украйна е запозната с руските условия. „Беше им съобщено, че всичко това може да спре незабавно“, каза още той.

По темата за неутралитета на Украйна Песков каза, че украинците „трябва да направят промени в конституцията, от които да става ясно, че няма да се стреми да се присъедини към какъвто и да е блок“. Той подчерта, че в бъдеще Русия няма да има никакви териториални претенции към Украйна.

„Ние наистина завършваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем докрай. Най-важното е Киев да прекрати военните си действия – тогава никой няма да стреля“, каза Песков.

Очертаването на руските искания идва в момент, в който делегациите от Русия и Украйна се подготвят за третия кръг от преговорите, който ще се проведе днес в Беловежката гора.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!