Горещи новини

4 причини да стартирате свой блог

-11:21-Razloginfo.com

Личният блог може да бъде един страхотен дигитален актив, който не само води до потенциалната възможност да бъдат печелени допълнително доходи, да бъде променен/повлиян животът на неговите посетители, но и блогърът да израсне в своя кариера.

Именно за това решихме в настоящия материал да представим пред нашите читатели четири причини да стартирате свой блог.

Интернет е единствената технология, която дава възможност да обикновения човек да установи свое присъствие

         Периодичният печат, радиото и телевизията като средства за обмен на информация са просто недостъпни за обикновения човек.

Кой може да стартира своя собствена радиостанция (да речем) – и да отговори на всички изисквания (както нормативни, така и чисто технически)?

Интернет – от друга страна е технология, която дава възможност абсолютно всеки да стартира свой сайт. И благодарение на напредването на системите за менажиране на съдържание като WordPress или Joomla – не са нужни и чак толкова големи технически познания.Ако си мислите, че в мрежата вече съществуват милиони сайтове (което е истина), то трябва да напомним, че населението на всички страни в света не се радва на еднакъв достъп до мрежата. Да речем, че стартирате свой блог на френски език. Знаете ли, че в бъдеще (най-малко) десетки милиони хора в Африка ще получат за пръв път достъп до Интернет (град Киншаса в Демократична република Конго скоро ще стане най-големия френскоговорящ град на планетата!). Т,е. баницата (Интернет) ще става все по-голяма!

         Стартирането на собствен блог може да промени живота на потребителите, които го открият

         Малцина осъзнават какво невероятно въздействие може да има един сайт на тези, които го посещават.

Стартиращият собствен блог наистина може да промени навиците, уменията, познанията на тези, които четат/слушат/виждат неговите/нейните материали.

Искате да промените нещо към по-добро? Стартирайте блог.

Искате да споделите ноу-хау от Вашата професия? Стартирайте блог.

Ако изпитвате съмнение, че това са просто красиви думи – има блогове, които са посветени на съвсем тесни ниши, като радиологията (да речем). И тези блогове са посещавани от десетки хиляди души на месец!

Представете си – Вие може да изнасяте всеки месец рок-концерт пред стадион като „Уембли”! И всички тези хора са дошли да чуят Вас!

Стартирането на блог може да доведе до множество възможности за реализирането на допълнителни доходи

         Един добре посещаван блог може да доведе до куп възможности за печелене на допълнителни средства, като хубавото е, че повечето от тези доходи могат да бъдат абсолютно пасивни, както показва сайтът за печелене на средства в мрежата „Пасивен доход”.

Може да печелите средства чрез показване на реклами; може да печелите комисионни от продаването или препоръчването на стоки или услуги (афилиейт и реферален маркетинг); може да печелите средства от инсталирането или тегленето на софтуер (pay per download или pay per install), може да печелите от извършването на действия от страна на Вашите потребители (като попълване на анкета – cost per auction); може да печелите от платени публикации и какво ли още не.

И най-хубавото на стартирането на блог е, че впоследствие, когато постъпващите средства го позволяват – Вие може да прехвърлите голяма част от работата на трети лица, които да пишат, илюстрират или редактират вместо Вас. А Вие да стартирате още и още сайтове!

Стартирането на блог може да Ви утвърди като корифей във Вашата професионална област

         Да кажем, че разбирате доста от книгопечатане и книгоразпространение.

Вие може да стартирате свой блог, в който да говорите за авторското право като начин за печелене на средства в Интернет (пак ще използваме пример от блога „Пасивен доход”).

И ще качвате статии като как най-добре може да се форматира даден ръкопис, че да бъде разпространен чрез големите компании като Амазон, Барнс енд Ноубъл, Лулу.  И така – с течение на времето, то Вие ще се превърнете в безспорен авторитет във Вашата област.

И Вие ще може да говорите с увереност на семинари, конференции, даже интервюта за работа: „Ето, аз достигам до определено количество хора всеки ден. И наистина знам за какво става въпрос.”.

Финални мисли относно причини да стартираме свой блог

Освен че може да е напълно безплатно (или сравнително евтино) – стартирането на свой блог има куп предимства.

Може да бъдат достигнати много читатели, на които животът да бъде повлиян положително. И блогърът може да спечели доста допълнителни средства, превръщайки се в истински авторитет в своята област.

Създайте своя блог още днес!

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!