Горещи новини

37% от българите не могат да свържат двата края

| 15:16

Само 4,4% от българите не са изпитвали никакви затруднения да посрещат разходите си за живот в последните три месеца на 2021 г., сочат данните от най-новото изследване на „Евростат“.  Европейската статистическа агенция е систематизирала нова база с данни, показващa въздействието на пандемията върху 11 страни от ЕС. Най-висок е показателят във Финландия, където 43,7% от населението не са имали затруднения при посрещане на разходите си.Страната ни обаче е лидер по дял на населението, което може да свърже двата края трудно или много трудно, като у нас той е 37% и това е максимумът сред разгледаните страни. Най-малко са бедните отново във Финландия, не повече от 9,2%.

През последното тримесечие на 2021 г. поне 20% от всички жители на страните в ЕС, за които има данни – България, Белгия, Ирландия, Франция, Австрия, Словения и Финландия, могат да свържат двата края лесно или много лесно.

Пандемията от COVID-19 през 2020 г., продължила и през 2021 г. повлия на условията на живот във всички страни членки на ЕС. Макар и в различна степен, всички граждани на страните от ЕС бяха засегнати от намаления на доходи, съкратено работно време и тежки правила за социално дистанциране, отбелязват експертите от Eurostat.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!