Горещи новини

3498 души са под карантина в област Благоевград

-10:03-Razloginfo.com

Областният управител Николай Шушков проведе работна среща с ръководството на РЗИ – Благоевград, на която изрази своята подкрепа към служителите и ръководния състав на здравната институция. Той благодари за професионализма и всеотдайността на служителите, които от началото на пандемията работят в режим 24 часа, 7 дни в седмицата. Подчерта, че поставянето под натиск и опита да се компрометира работата им е в противоречие със стремежа на всички институции за овладяване на сложната епидемична обстановка.Николай Шушков обърна внимание на ангажираността на целия състав на РЗИ – Благоевград, който обслужва територията на една от най-големите области в България, четири Гранично контролно-пропускателни пункта, болници, училища и граждани.

Директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов докладва, че до този момент са направени 97 450 ваксини, под домашна карантина са 3498 лица, а на територията на областта са хоспитализирани 367 лица, от които11 са на интензивно лечение.

Д-р Калоян Калоянов подчерта, че правят всичко възможно и стриктно изпълняват заповедите на Министъра на здравеопазването, Министъра на вътрешните работи и Министъра на земеделието, храните и горите за съвместни проверки със служители на трите министерства. Осъществява се контрол по изпълнението на въведените противоепидемични мерки във всички рискови обекти, които попадат в обхвата на функционалните им компетентности.

Подчертано бе, че по време на вчерашния протест е бил компрометиран процеса на ваксинация в РЗИ. Било е отнето правото на граждани, чакащи за ваксинация, да достигнат до сградата. Д-р Калоянов разясни, че за улеснение на гражданите, освен от понеделник до петък от 8:30 до 17:30 часа, ваксинационния процес продължава в събота и неделя от 9:00 до 16:00 часа, като са осигурени всички видове ваксини. Прави се всичко възможно, да се съдейства на граждани, които са били хоспитализирани да получат цифров COVID сертификат.

Директорът на РЗИ-Благоевград съобщи, че ще бъде издадена заповед, Неврологичното отделение в МБАЛ ПУЛС – Благоевград, което до момента е било COVID отделение, отново да бъде Неврологично отделение за пациенти от общините Благоевград и Симитли. Тези пациенти до момента се обслужваха от  МБАЛ Югозападна болница  в Сандански и Петрич.

В края на срещата, областният управител Николай Шушков още веднъж изрази своята подкрепа към ръководството и служителите на РЗИ – Благоевград.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!