Горещи новини

3 умни опции на Google Maps, който всеки трябва да знае

Всеки път, когато се отправите към ново място, има голям шанс инстинктивно да пуснете Google Maps, за да ви насочи там – няма по-добър инструмент за навигация и актуализации на трафика. Но дори и да го използвате практически всеки ден, има голяма вероятност да не сте се възползвали максимално от някои от по-добрите му характеристики.

Услугата разполага с много полезни (но скрити) инструменти – и е време да ги проверите.

Прегледайте вашата навигационна система

Твърде много хора са се оказали блокирани в трафика или закъснели, защото се е променила важна навигационна настройка. Например може да сте поискали от Google Maps да избягва пътни такси по време на пътуване и сте забравили за това. При следващото ви пътуване Google Maps ще запомни настройката и може да ви преведе през по-дълги или по-малко безопасни маршрути (в зависимост от това къде се намирате).Преди да започнете пътуването си, докоснете иконата на профила в Google Maps и отидете в Settings> Navigation. Под Опции за маршрут се уверете, че са избрани правилните. Определено не искате да избягвате магистрали или пътни такси при повечето обстоятелства, така че е най-добре периодично да проверявате тези настройки.

Режим инкогнито

По подразбиране Google Maps ще продължи да регистрира вашите търсения и данни за местоположението, освен ако не го помолите да не го прави. Използването на режим „инкогнито“ е бърз начин за спиране на част от проследяването в Google Maps. Докоснете иконата на профила и изберете Включване на режим „инкогнито“.

Поставяне на пауза на историята на местоположенията

Ако предпочитате да не разрешите на Google Maps да не пази хронология на местоположенията, докоснете иконата на профила и след това натиснете Вашите данни. Под „История на местоположенията“ докоснете „Вкл.“. Това ще ви отведе до страницата за управление на активността на вашия акаунт в Google.

След „История на местоположенията“ ще видите възможност да изберете „Пауза“, за да спрете Google да регистрира вашите местоположения в Google Maps. Можете също да докоснете „Управление на активността“, за да прегледате всички предварително запазени местоположения и да ги премахнете. Друга възможност е да запазите историята на местоположенията активирана и да докоснете Автоматично изтриване, за да накарате Google да изтрие тези данни, след като навършат три месеца.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!