Горещи новини

3 златни и 1 бронзов медал за таекуон-до клуб“ Хоук-Банско“ от „Bulgaria OPEN“ 2021

-10:17-Razloginfo.com
Общо 4 медала спечелиха състезателите на таекуон-до клуб“ Хоук-Банско“ на провелото се през уикенда състезание „Bulgaria OPEN“ 2021 в Пловдив.
Въпитаниците на Николай Кехайов се представиха както винаги впечатляващо и спечелиха 3 златни и 1 бронзов медал.
С първо място спаринг жени до 67 кг и 1 място специална техника жени, златната таекуондистка на Банско Катрин Гемкова направи заявка и за златото на Европейското първенство през месец октомври. Във върхова форма е и Станислав Дарелов, който зае първо място при юноши младша възраст. Даниел Валеов спечели бронз в оспорван спаринг при мъжете до 64 кг.

Изключително силното представяне на българските таекуондисти донесе на страната ни рекордните 179 медала от завършилия в Пловдив международен турнир.Двудневните надпревари се проведоха в зала Колодрума и участие взеха 538 състезатели от 8 държави (България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния).

Събитието беше във всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже, жени и ветерани. Точната равносметка за отличията за България от дисциплините „форма“, „специална техника“, „спаринг“ и „силов тест“ е 103 златни, 39 сребърни и 37 бронзови медала.

Турнирът беше организиран от Българска федерация по Таекуон-До ITF и Армейски спортен таекуон-до клуб Тракия. Шампионатът беше открит от президента на родната федерация Марио Богданов и от вицепрезидента Костадин Димитров, които по -късно заедно със спортния деятел , юрист и общественик Радомир Чолаков участваха и в церемонията по награждаването на призьорите.

„Получи се много силен турнир и радващото е, че взехме толкова много медали. Казах и преди това, че има много сериозен интерес за участие, защото реално това е първото голямо състезание след пандемията от Ковид-19. Получихме и благодарности от нашите гости от чужбина за организацията на Bulgaria OPEN 2021. Говорих и с треньорите от клубовете да продължават да работят със същия ентусиазъм и професионализъм всеки ден, за да имаме много добре подготвени таекуондисти за Европейското първенство през месец октомври в Гърция. Дотогава има време, но медалите ще дойдат след упорита и ежедневна работа в залата“, сподели Марио Богданов.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!