Горещи новини

25 пияни и 8 дрогирани зад волана установи МВР за ден

-17:47-Razloginfo.com

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата бяха установени 25 пияни и 8 дрогирани водачи през изминалото денонощие, съобщават от МВР.Проверени са 8539 моторни превозни средства. МВР е извършило контрол на 11046 водачи и пътници. Съставени са 2329 фиша и 525 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

През последните 24 часа са установени общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. От тях 10 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани. Осем пък са водачите, установени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Петима са отказали да бъдат тествани.

По метода „линеен контрол“ са проверени 2095 МПС и 2270 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 638 фиша и 93 АУАН. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Петима шофьори са засечени зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!