Горещи новини

25-годишен французин убил в София 22-годишната си финландска приятелка

-10:30-Razloginfo.com

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу обвиняемия Т. Т. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2, вр. чл. 115 от НК и по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.Разследването по делото е приключено и според наблюдаващия прокурор събраните доказателства сочат, че към инкриминираната дата Т. Т., 25-годишен френски гражданин и С. К., 22-годишна финландска гражданка, живели на семейни начала в жилище, наето от пострадалата в гр. София, ул. „Владайска“. И двамата полагали труд от разстояние от същия адрес. Т. Т. редовно играел хазарт. От 18-годишен обвиняемият ежедневно пушел марихуана.

Няколко дни преди убийството пострадалата се оплакала на приятелки, че ѝ липсват пари от банковата сметка – 2 500 евро и се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на мобилния ѝ телефон и така е получил достъп до банковата ѝ сметка. По този повод планирала пътуване до Финландия, за да посети банката и да подаде сигнал в полицията. Обвиняемият знаел за това пътуване. На сестра си С. К. споделила, че липсвали и пари, които криела в апартамента. Споделила също, че е разговаряла с Т. Т. и е сигурна, че не той е взел парите.

На 07.05.2022 г. възникнало спречкване между пострадалата и обвиняемия. Последният станал агресивен и нанесъл удари по главата и тялото на С. К., от които тя получила кръвонасядане на левия слепоочен мускул и кръвонасядания по тялото и крайниците.

На 08.05.2022 г. в жилището на ул. „Владайска“ отново възникнало спречкване между Т. Т. и С. К. Обвиняемият хванал с ръце шията на пострадалата и започнал да я души. Тя се съпротивлявала, а когато съпротивата намаляла, Т. Т. взел кабел от лаптоп и го омотал 5 пъти около шията на пострадалата и така я лишил от живот. С. К. е усещала болка и е осъзнавала настъпването на собствената си смърт, поради което убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.

След като умъртвил С. К., Т. Т. вкарал тялото ѝ в сак, който сложил в гардероба.

На 08.05.2022 г. С. К. имала среща с приятелки. Т. Т. писал на една от тях, че пострадалата не се е прибрала след тренировка, а след това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите Т. Т. повторил същата версия.

При оглед в апартамента на ул. „Владайска“ освен тялото на убитата било открито и високорисково наркотично вещество – коноп с общо нето тегло 1.95 гр.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!