Горещи новини

216 580 паунда в хладилен агрегат на камион откриха митническите служители на МП Капитан Андреево (ВИДЕО)

| 17:12

Митническите служители от МП Капитан Андреево предотвратиха пореден опит за пренасяне на недекларирана валута.На 12.10.2022 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Великобритания през България за Турция. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето са открити пет пакета, съдържащи британски паунди. Общото количество на откритата недекларирана валута е 216 580 британски паунда с левова равностойност 482 232 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално отделение – Свиленград.  Водачът – Й.Р.  на 31 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали валута с левовата равностойност над 20 130 000 лева.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!