Горещи новини

2000 лв. глоба за собственика на кучето, нахапало 10-годишно дете

| 12:59

10-годишно момче бе жестоко нахапано от куче в Хасковското село Въгларово преди около половин година. С огромни усилия на лекарите детето бе върнато към живот.Момчето и родителите все още не могат да преживеят шока, а собственикът на агресивното куче е получил глоба от 2000 лева. Семейството настоява за по-сериозно наказание. Майката Таня Радева определя санкцията като смешна. „Проблемът е комплексен – става въпрос за това, че прокуратурата е с вързани ръце. Това за нас не е наказание, нито носи удовлетворение за кошмара, през който преминахме. За нас е важно, че Дени е добре“, казва тя.

Момчето споделя, че не се връща към случката. Когато излиза навън го е страх от големите кучета. Майката обяснява, че кучето не е виновно, а стопанинът, който не го е обучил. „Наказанието е подигравка за всички, съпричастни с нашите проблеми. Трябва да се приемат закони, които да предвиждат по-адекватни наказания. Можем само да претендираме за парично обезщетение, което за нас е безсмислено. Прокуратурата ще обжалва, а ние ще подадем граждански иск“, заяви Радева.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!