Горещи новини

20-годишен юбилей отпразнува Дневен център „Блян“ в Разлог

-9:41-Razloginfo.com

20 години труд, уважение, любов и всеотдайна работа. За 20 години персоналът на дневния център и потребителите на Дневен център „Блян“ успяха да станат приятели, да бъдат едно цяло, да бъдат едно здраво семейство. Въпреки различната си съдба, хората с увреждания могат да мечтаят, да обичат, да спортуват и да се влюбват. Вече 20 години Дневен център „Блян“ е таланти, усмивки, големи сърца.

По повод юбилея в читалището в Разлог се проведе благотворителен концерт, на който бяха изложени изделия, изработени от лица с увреждания и специалисти от Сдружение „ШАНС“, с помощта на доброволци от Сдружение „МИС“, гр. Разлог. В концерта взеха участие ДТГ, с ръководител Мария Калоянова, Детски балет, с ръководител Гергана Лазарова, ДТС „Разложанче“, с ръководител Данаил Атанасов, ФГ„Разложки мераци“, с ръководител Благой Юруков и Шоуто „Като две капки вода“, в което момичета и момчета от СУ „Братя и Иван Каназиреви“ и Дневен център „БЛЯН“ пресъздадоха своите любими образи-музиканти, певци и др. Доброволците от Сдружение „МИС“, гр. Разлог пренесоха публиката в различни страни на света чрез емоцията на танца. Сдружението поднесе на потребителите на социалните заведения и торта, като част от подаръците за юбилея.

„Горд съм, че в Разлог се предлага подобна услуга изключително качествено и професионално и е незаменима помощ на хората с увреждания. Община Разлог и занапред ще помага за перфектната дейност на центъра и предлагането на услугата“-каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

Приветствие и кратка история на 20-годишната работа на центъра отправи и г-жа Лидия Панкова-председател на Сдружение „Шанс“.Гости на събитието бяха д-р Емил Тончев-народен представител от 44-то Народно събрание, д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по социалните дейности, кметове на населени места от община Разлог, Борислав Стамболийски – член на Управителния съвет на „Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения “, г-жа Виктория Харалампиева – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” гр.Благоевград, г-н Герасим Богдански, приятели на центъра, жители и гости на града.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!