Горещи новини

2 430 МПС са проверени през изминалата седмица при контрол на пътното движение в Пиринско, съставени са 768 фиша и 133 акта

| 14:56

В резултат на предприетите действия по завишаване на контрола за движението по пътищата, за периода от 15.08.2022 г. до 21.08.2022 г. от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград са проверили 2 430 МПС и 3 504 лица. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 768 фиша и 133 акта за установено административно нарушение.Трима са установените водачи, шофиращи след употреба на алкохол над 1,2 промила, двама са шофиращите след употреба на наркотични вещества и трима са неправоспособните водачи. За неосигуряване предимство на ППС и преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби са съставени 5 акта за установено административно нарушение, а за неправилно изпреварване един.

Действията на полицейските служители ще продължат, като стриктно ще се следи за водачи, шофиращи след употреба на алкохол и упойващи вещества, за управление на МПС от неправоспособни водачи, в това число малолетни и непълнолетни лица, както и водачи, които са лишени от право да управляват моторни превозни средства.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!