Горещи новини

16 семейства останаха на улицата след огнен ад

-9:13-Razloginfo.com

66-годишен мъж загина, а 16 семейства останаха на улицата след пожар в жилищен блок в Димитровград. Огънят е тръгнал от печка на дърва около 5 часа в четвъртък в сградата в квартал „Изток“. Останалите без дом семейства прекарали нощта при свои близки. Те обаче няма къде да живеят и търсят помощ от общината и държавата.„Ще окажем съдействие на пострадалите. Общината разполага с фондови жилища, в които временно могат да бъдат настанени някои от семействата. Те трябва да подадат заявление. Има общински служители, които ще им окажат съдействие. Пострадалите могат да получат и от Агенция „Социално подпомагане“. Има възможност и за еднократно обезщетение от общината, чрез заявление до Общинския съвет“. Това обясни в ефира на „Здравей, България“ Руси Вълев от отдел „Охрана“ в Община Димитровград.

По думите му сега предстои обследване на изгорялата сграда и да се прецени какви ще са специфичните ремонтно-възстановителни работи. „Така ще се определи какви ще са по-нататъшните действия по отношение на зданието“, подчерта Вълев.

Източник: cross.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!