Горещи новини

16 българчета от цялата страна са победители в националния кръг на състезанието по немски език

| 12:54

16 младежи са първенци в националния кръг на състезанието по немски език, организирано от издателство Клет България. Те показаха най-добри резултати сред 150 деца, които премериха знанията си по чуждия език.Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 за владеене на езика.

Златото във всяко от езиковите нива взеха:

Ниво А1 – Радостина Василева, гр. Русе

Ниво А2 – Ивана Алексиева, гр. София

Ниво В1 – Едис Наим, гр. Кърджали

Ниво В2 – Ванеса Мюл, гр. Велико Търново

Първо място в най-високото ниво на владеене на езика – ниво С1, спечели Есин Мехмедали от гр. Велико Търново.

Резултатите на всички участвали ученици може да научите тук.

„Искрени поздравления на победителите! Всички те постигнаха безспорни постижения, с които цялата ни страна може да се гордее. Радостни сме, че има много будни и мотивирани деца, както и учители, които да ги подготвят за владеенето на езика на толкова високо ниво. Както всички знаем, чуждите езици отварят врати към света и съм сигурен, че всички тези младежи ги очаква едно много добро бъдеще. Ние от Клет България сме щастливи, че имаме възможност да допринесем за мотивацията и реализацията на учениците.“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

По традиция националният кръг се проведе в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в гр. Ловеч, където всички участници бяха топло посрещнати със специална програма – концерт на открито, последван от аудио-визуален спектакъл „Звук и светлина“.

Освен награди за победителите, всички явили се на националния кръг ще получат сертификат за участие.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!