Горещи новини

150-имата българи, които бяха блокирани на летище във Франкфурт, се върнаха у дома

-12:33-Razloginfo.com

Самолетът на „Уиз еър“ със 150 български граждани на борда кацна успешно у нас. Той излетя от летището Франкфурт- Хан с близо едно денонощие закъснение. Докато полетът беше отлаган многократно по различни причини, пътниците прекараха близо 10 часа вътре в самолета, а останалото време на летището. Българсктото консулство във Франкфурт им помогна с храна, вода и медикаменти.Очаква се самолетът да се приземи в София малко след полунощ.

Служители на генералното ни консулство във Франкфурт са предоставили на нашите сънародници продукти от първа необходимост- вода, храна и хигиенни материали.

150 пътници на полет от Франкфурт-Хан за София са прекарали цялата нощ в самолета, с който е трябвало да летят за София. Полетът на авиокомпания „Уиз еър“ е отлаган многократно с различни обяснения.

В началото им казали, че полетът ще закъснее с 30 минути, тъй като пистата е заледена. След половин час пък отложили с още излитането, тъй като самолетът бил замръзнал.

След това се наложило отново да чакат почистване на пистата – поне според обясненията на екипажа.

В крайна сметка така и не излетели, а на летището нямало кой да отвори вратите и да позволи на пътниците да напуснат самолета.

Наложило се хората да останат в него до 7 сутринта.

Сред пътниците има и 12 бебета.

Българите смятат да съдят „Уиз еър“ (Wizz Air) колективно, както и да настояват за обезщетение. Авиокомпанията не отговаря на въпроси за случая.

От външното ни министерство са поискали информация за състоянието на сънародниците ни, както и за продукти от първа необходимост, които спешно да бъдат доставени от генералното ни консулство.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!