Горещи новини

15 доброволеца от 6 държави ще доброволстват в Благоевград в продължение на 2 месеца

-11:02-Razloginfo.com

15 мотивирани и ентусиазирани младежи от 6 държави (Испания, Украйна, Армения, Турция, Франция, Грузия) пристигнаха в Благоевград. От 15 юли до 11 септември те ще бъдат доброволци в „Сдружение Алтернативи Интернешънъл“ по програмата Европейска Доброволческа Служба на „Еразъм +“.

През тези 2 месеца,  младежите ще имат възможност да научат повече за термини като расизъм, дискриминация, предразсъдъци, стереотипи, както и какво представляват престъпленията от омраза. В допълнение, да обогатят своите знания за възможностите, които предлага програмата „Еразъм +“ на всички младежи по света, както и да разпространят информация на младежите в Благоевград за програмата.

Освен това, доброволците ще получат информация как могат да се преборят с омразата и агресията чрез изкуство и неформални методи за обучение.

Младите доброволци, които са между 18 и 30 години, ще организират редица културни вечери всяка сряда от 19:00 часа в „Мястото – Младежкото пространство на Благоевград“, чиято основна идея е да покаже колко разнообразен и цветен може да бъде света около нас на местното население и как агресията и расизмът нямат място в него. Освен това, подготвят безплатни уроци по английски за местните младежи, уроци по фотография и видеозаснемане, рециклиране и още много други. Кулминацията на тези два месеца ще бъде отбелязването на Международния ден на младежта – 12 август.
15-те младежи са участници в проект „Volunteering 4 Strategic Development“, който е финансиран от програмата „Еразъм +“ и администриран в България от „Център за развитие на човешките ресурси“.

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!