Горещи новини

15-годишен младеж, изтеглил два бързи кредита за 670 лева, е арестуван след акция на полицията

-15:23-Razloginfo.com

Измамата е разкрита при съвместна операция на служителите от РУ-Асеновград и Районната прокуратура Пловдив- ТО Асеновград.

Група от четири момчета на възраст между 15 и 18 години, родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията. При последното заемане на документа за самоличност на останалите трима от групата хрумнала идея да вземат бърз кредит.

Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу представяне само на лична карта. При потвърждение на едно от запитванията, 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейния притежател.Само след час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лв. Трите момчета разделили и похарчили парите, а след като установили, че безпроблемно могат да вземат кредитза чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема. Този път получили сумата от 270 лв.

След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си, подал сигнал в районното управление. За броени дни служителите на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е извършена смелата измама.

Възможно е и другите двама от групата да бъдат арестувани. По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата, участвали в ловката измама, предстои привличането им като обвиняеми от Районна прокуратура – Пловдив.

Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ Асеновград, където се водят на отчет, а към момента са ученици в гимназия в родния си град.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!