Горещи новини

14 от най-важните събития, които ще се случат до 2050-та година

-16:30-Razloginfo.com

1. 2024 година: ракетата SpaceX ще достигне до Марс

SpaceX, компанията, основана от Елън Мъск, през 2002 година планира да изпрати товарен космически кораб на Червената планета. А по-късно – да изпратят и първата човешка мисия до Марс.2. 2025 година: населението на планетата ще бъде 8 милиарда

Според изчисления на ООН, през 2025г., населението на Земята ще достигне 8 милиарда души. Експерти считат, че до 2050г. този брой ще нарасне до 10 милиарда души.

3. 2026 година: строителството на катедралата Саграда Фамилия в Барселона ще бъде завършено

Строителството на внушителната катедрала е започнало през 1883 година. Най-големият проблем при конструирането й е бил, че са били необходими специални каменни блокове, а направата на само един такъв отнема изключително много време и изисква специално внимание.

4. 2028 година: Венеция може да остане необитаема

Това не означава, че града ще бъде напълно потопен под вода. Има големи притеснения обаче, че нивото на водата във Венецианската лагуна ще се повиши до такава степен, че за хората ще бъде невъзможно да живеят в къщите си.

5. 2029 година: астероидът Апофис ще премине само на 23,860 мили (около 38,399 километра) от Земята

Според първоначалните изчисления на учените, вероятността астероидът да се сблъска със Земята е била само 2.7%. По-късно обаче, тези изчисления са напълно развенчани.

6. 2030 година: размерите на ледената покривка в Арктика ще намалеят драстично.

И в момента, размерите на арктическата ледена покривка намаляват с изключително висока скорост. Според изчисленията на някои учени, ледовете в Северния ледовит океан ще се разтопят напълно, малко преди края на 21-ви век.

7. 2033 година: ще започне човешката мисия до Марс и името й е „Аврора”

Програмата на Европейската космическа агенция е фокусирана върху изучаването на Луната, на Марс и на астероидите. Тя, разбира се, включва, както навигирани от контролните центрове на земята полети, така и човешки мисии. Преди на Марс да бъдат изпратени хора, до там ще бъдат изпратени първо товарни кораби, които ще разработят планове как да премине приземяването на Марс и как след това да стане връщането до Земята.

8. 2035 година: в Русия ще се случи първото квантово телепортиране

Трябва да бъдем честни с вас: не говорим за моменталното телепортиране на истински обект през пространството, от едно място на друго. Става дума за друго: квантовото телепортиране представлява създаването на една надеждна система за комуникация, която ще пренася поляризирането състояние на фотони към космоса. Тоест, при това телепортиране не се пренася самия обект, а неговото състояние.

9. 2036 година: ще започне пътешествието, с цел изследователска дейност, към звездната система Алфа Кентавър (известна още като Алфа Центавър)

Проектът Breakthrough Starshot изпраща флота от космически кораби към най-близката звезда. Корабите ще се захранват със слънчева енергия и ще им отнеме около 20 години, за да стигнат до системата Алфа Кентавър. Пет години пък ще им отнеме да изпратят информация до Земята за успешното си пристигане там.

10. 2038 година: Националните архиви на САЩ ще разсекретят мистерията около убийството на Кенеди

Въпреки, че Лий Харви Осуалд се смята за убиецът на Кенеди, тази версия все още повдига множество въпроси. Има много хора, които не вярват в нея. Въпреки това, информацията за убийството бива засекретена до 2038 година. И сигурно за това си е имало доста добри причини.

11. 2040 година: международният експериментален термоядрен реактор (ITER) ще бъде въведен в експлоатация

Изграждането на ITER е започнало в Южна Франция през 2007 година, на около 65 километра от Марсилия. Този реактор е значително по-безопасен от обикновените ядрени реактори, защото, ако се случи някакъв инцидент, излъчените емисии ще бъдат с пренебрежимо малки стойности и няма да се наложи евакуация на хората, намиращи се в близост до него.

12. 2045 година: ще настане времето на технологичното единство

Според хората, които вярват в теорията за технологичното единство, рано или късно ще настъпи момент, в който технологичния процес ще бъде толкова сложен, че ще стане невъзможен за разбиране. Някои хора смятат, че човечеството ще се интегрира с машините, което пък ще доведе до появата на напълно нов вид хора.

13. 2048 година: ще бъде отменен мораториума за добиване на полезни изкопаеми в Антарктида

Според Антарктическия договор, никоя държава в света не притежава тази територия, а континентът, сам по себе си, е зона, свободна от ядрена енергия. Добивът на полезни изкопаеми на шестия континент е абсолютно забранен в момента, но вероятно, Договорът ще бъде преразгледан през 2048 година.

14. 2050 година: ще започне колонизирането на Марс

Вярва се, че до 2050 година на Марс ще стъпят първите колонизатори. Те може да достигнат до Червената планета по линия на проекта Mars One, но на учените им предстои да решават още редица проблеми до тогава. Има обаче и хора (например, Стив Возняк), които вярват, че човечеството така и няма да успее да достигне до други планети. Е, предстои да видим какво ще стане.

Източник: iskamdaznam.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!