Горещи новини

14 интересни факта за сериала „Приятели“

-21:29-Razloginfo.com

№ 1

В началото на 90-те години, създателите на „Приятели“ Дейвид Крейн и Марта Кауфман пишат сценарии от 7 страници за сериал на име „Insomnia Cafe”. Освен името, самият сюжет доста се различава от това, което ние познаваме и обичаме в „Приятели“. Например в него Рос и Рейчъл не са главната любовна двойка, а Джоуи и Моника е трябвало да са заедно. След като NBC купуват пилотната серия, името на сериала е променено на „Friends Like Us”. По-късно то става „Across the Hall”, а след това „Six of One”.2

Едва ли е учудващо, че при толкова главни герои, много актьори са се явили на прослушване за ролите. Кети Грифин и Джейн Линч стават приятелки по време на прослушването за ролята на Фийби. Джон Фавро и Джон Крайър са били прослушани за ролята на Чандлър. Преди премиерата на „Приятели“ Кортни Кокс е по-известна от всички останали актьори. Продуцентите на сериала я определят за ролята на Рейчъл, но тя настоява да играе Моника, защото харесвал „силния“ й характер.

№ 3

Ерик Маккомарк известен като Уил от „Уил и Грейс“ споделя, че се явявал „3 или 4 пъти“ на прослушване за ролята на Рос. Изпълнителният продуцент Кевин Брайт обаче, е работил с Дейвид Шуимър преди това, така че героят Рос е оформен специално за Шуимър.

№ 4

Режисьорът Джеймс Бъроуз, който прави снимките на голям брой епизоди за периода 1995-1997 година, кани актьорите в Лас Вегас преди премиерата, защото „има особено чувство за сериала“. Докато са в в хотел „Цезар Палас“, той казва на групата да се насладят на вечерята, защото „това е последната ви глътка анонимност“. Феновете може би помнят хотела като мястото, където е заснета сватбата на Рос и Рейчъл в края на 5 сезон.

№ 5

В началото Лиса Кудроу мрази да свири на китара. Тя дори получава няколко частни урока от учител, но това не трае дълго. Лиса получава малко знания, след което обявява, че е приключила с това. ( И може би е за добро, защото „Smelly Cat” е перфектна точно такава, каквато е).

№ 6

Заснемането на един епизод от сериала е дълъг процес, който обикновено отнема около 5 часа с 20-минутни почивки между различните сцени. Въпреки това, снимките са правени пред публика, състояща се от около 300 души.

№ 7

Лиса Кудроу споделя, че в началото, когато прочита сценария, решила, че Матю Пери ще играе хомосексуален герой. Интересното е, че тя не е единствената. По време на излъчването на първия епизод, много от феновете мислят същото.

№ 8

По време на снимките на първия сезон, всеки от актьорите получава по 22 000 долара на епизод. По-късно обаче, по време на втория сезон, за всеки е отредено различно заплащане. През 1997 година всичките шестима актьори казват, че ще откажат да работят, ако всеки един от тях не получава по 100 000 долара на епизод. Преговорите завършват с успех, а по време на последния сезон, всеки актьор получава по 1 милион долара на епизод.

№ 9

В първия сезон апартаментът на Моника е номер 5. По-късно продуцентите осъзнават, че това не е правилна номерация, тъй като апартаментът е на по-висок етаж. Тогава е сложена табела с номер 20. Номерът на апартамента на Чандлър също е сменен – от 4-ти на 19-ти.

№ 10

Лиса Кудроу забременява със сина си Джулиан Мъри през 1997 година. Тогава сценаристите решават, че няма да крият бременността й и решават да направят така, че Фийби да стане сурогатна майка на тризнаците на брат си. От друга страна, в последния сезон, Кортни Кокс забременява с дъщеря си Коко Аркет. Нейната бременност обаче е скрита, тъй като феновете вече знаят, че Моника и Чандлър не могат да имат деца.

№ 11

В началото на първия епизод на 6-ти сезон, всеки от актьорите получава името Аркет. Това е шега на продуцентите, които по този начин изразяват радостта си от факта, че Дейвид Аркет и Кортни Кокс сключват брак.

№ 12

Брус Уилис участва в „Приятели“ без да получи никакво възнаграждение за това. Уилис се съгласява да го направи, след като загубва облог от Матю Пери. По време на снимките на „The Whole Nine Yards”, Пери се обзалага с Уилис, че филмът ще бъде номер 1 още в първата седмица след премиерата си. През 2000 година филмът наистина става номер 1. Уилис участва в „Приятели“, след което трябва да дари печалбата си за благотворителност.

№ 13

През 1997 година Пери влиза в рехабилитационен център, където лекува зависимостта си към лекарства и алкохол. След това, през 2001 година той отново лекува зависимостта си. По-късно в интервю актьорът споделя, че никога не е бил пиян или дрогиран на работа, но често е имал махмурлук. „В крайна сметка нещата станаха много зле, а аз не можех да се прикрия и всички разбраха“.

№ 14

През 2015 година Кокс гостува в „Late Show with David Letterman”. Когато Летерман я пита дали има възможност „Приятели“ да бъде продължен, тя отговаря, че това няма да се случи и споделя, че шестимата трудно успяват да се съберат за обща вечеря, защото са затрупани от работа.

Източник: iskamdaznam.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!