Горещи новини

13 нетипични употреби на пастата за зъби

| 10:39

Пастата за зъби е един от продуктите, които използваме всеки ден. Тя се грижи много добре за хигиената на нашата уста, като премахва лошия дъх и натрупаната плака, защитава зъбите ни от кариес и венците от различни възпаления.На пазара се предлагат много и различни видове паста за зъби, която всеки избира според предпочитанията си. Но знаете ли, че освен за личната ни хигиена, тя може да ни послужи и за почистването на много и различни неща в нашето домакинство? Ако не знаете, ще ви представим 13 неща, за които да я използвате.

Ако носите сребърни бижута, знаете, че те бързо потъмняват и не изглеждат така ефектни. За да върнете блясъка им, ви трябват стара четка и паста за зъби. Натъркайте ги добре с нея, след което изплакнете с вода и подсушете добре със суха кърпа. Това е най-лесния начин отново да станат лъскави.

Децата много обичат да рисуват с пастели или флумастери и то не само върху блокчето за рисуване. Надрасканите от тях хладилник, диван или табуретка, можете много лесно да почистите с паста за зъби.
Пластмасовите кутии и шишета, много лесно попиват миризмата на храната или течностите, които съхраняваме в тях. Ето защо, за да елиминирате неприятната миризма на кутията, в която носите обяда си, можете да я натъркате с паста за зъби и след това добре да я изплакнете.

Ако сте изцапали блузата си със сенки или спирала, докато сте се гримирали или по дрехата на детето ви е останало петно от тревата, докато си е играло навън, то лесно можете да ги изчистите, като третирате изцапаното място с паста за зъби.
Същото важи и за петната от мастило. Всички знаем, че рибата, лукът и чесънът, оставят много неприятна миризма по ръцете ни, докато ги готвим. За да я отстраните, трябва просто добре да натъркате дланите си с паста за зъби и след това добре да ги изплакнете.

Смесителите на душа и този в кухнята, както и хромираните домакински уреди, много лесно ще възвърнат своя блясък, ако ги натъркате с паста за зъби. С помощта на гъба нанесете малко паста върху тях, разтъркайте леко, а след това избършете само с вода и подсушете.
С пастата за зъби, можете още да почистите и уплътнението на вратата на хладилника, което винаги събира много мръсотия и трудно се чисти. Освен това с нея можете да полирате и фаровете на колата си, като за целта трябва само да я нанесете с помощта на гъба, да ги изтъркате и след това да ги избършете с чиста мокра кърпа.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!