Горещи новини

13 години затвор за син, пребил майка си до смърт

| 19:47

Софийски градски съд (СГС) е постановил осъдителна присъда по внесен на 26.08.2020 г. от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт срещу Й. И. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 2 и т. 6, пр. 2 и пр. 3 във вр. с чл. 115 от НК. На подсъдимия е наложено наказание 13 години „лишаване от свобода“ и е постановено то да се изтърпи при първоначален строг режим.Подсъдимият е признат за виновен в това, че в периода 16.04.2019 г. до 17.04.2019 г. в апартамент в гр. София, ж.к. „Младост“, умишлено е умъртвил майка си С. М., като ѝ причинил несъвместими с живота травми чрез нанасяне на множество удари с ръце в областта на главата и тялото на жертвата, притискане с ръка на главата ѝ върху тъпи предмети и притискане на гръдния ѝ кош.

Деянието е извършено по особено мъчителен за С. М. начин, тъй като тя е имала възможност психически да осъзнава случващото се и емоционално да го преживява, както и да изпитва силни болки от нараняванията. Подсъдимият е проявил особена жестокост, тъй като е нанесъл множество удари в различни части на тялото на майка си, въпреки нейната активна съпротива.

При определяне наказанието съдът е отчел констатираните чрез няколко съдебно психиатрични и психологични експертизи психични заболявания, от които страда подсъдимият, включително нарушения на екзекутивния контрол на Й. И., които заболявания не изключват неговата вменяемост, но са улеснили извършването на престъплението. Друго смекчаващо вината обстоятелство е младата възраст на Й. И.

Подсъдимият е на 24 години, със средно образование, неосъждан. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура.

Извършителят беше задържан от органите на реда, след като напуснал местопрестъплението и се качил на влак за Русе.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!