Горещи новини

1267 лв. са нужни за издръжка на един работещ

| 13:37

1267 лева и 53 стотинки е чистият доход, с който трябва да разполага един работещ за издръжка на живота – това сочат данните от изследването на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за второто тримесечие на годината.За тричленно семейство от двама работещи и едно дете нужната сума за живот без лукс е 2282 лева на месец. От началото на годината доходът, необходим за издръжка, нараства с малко над 4 процента, а на годишна база – с 15,6 на сто, обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Нетно в домакинството на един работещ трябват около 200 лв. повече, отколкото през юни м.г. на месец, за да може да покрива необходимите средства за издръжка, които са нарасналите по определени категории – хранителни, нехранителни стоки и т.н. А, за тричленното домакинство са необходими около 360 лв. нето в повече“.

Данните на синдиката сочат, че над 1,7 милиона души получават под заплата за издръжка. Това са близо две трети от работещите.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!